Herplaatsers

Zoals ik al eerder beschreven heb op mijn website, streef ik er naar om het ras te verbeteren in alle opzichten.
Ik kan hierdoor niet alle cavaliertjes houden tot aan hun dood en ben soms genoodzaakt volwassen cavaliertjes te herplaatsen. (Als ik dat niet doe, kan ik ook geen jonge pups aanhouden, terwijl juist zij de toekomst zijn van dit prachtige ras).

Ook komt het wel eens voor dat ik meerdere pups uit één nestje wat langer door laat lopen, om op een iets oudere leeftijd pas te beslissen, welke pups er defintief gaan blijven. Hierdoor komt het ook wel eens voor dat ik oudere pups of jong volwassen cavaliertjes beschikbaar heb. Vanzelfsprekend gaan niet alle herplaatsers gratis weg.
Het gaat vaak nog om jonge en gezonde honden, die overal op getest zijn. De evt. prijs van een herplaatser is dan ook per hond verschillend en afhankelijk van meerdere factoren.

Op deze pagina worden de evt. beschikbare herplaatsers voorgesteld. Het komt ook voor dat ik op deze pagina cavaliertjes voorstel, die niet van mij zijn, maar van goede kennissen of van particuliere mensen die door omstandigheden niet meer voor hun cavaliertje kunnen zorgen. Zij vragen mij dan vaak om hulp, zodat hun cavaliertje snel een goed thuis kan vinden. Indien dat het geval is, dan zal ik dat in de omschrijving van de honden vermelden.

Het nemen van een volwassen cavalier i.p.v. een pup geeft vaak veel voldoening en heeft ook voordelen.
Het is natuurlijk een heerlijk gevoel, te weten dat je zo’n schat die al wat ouder is, nog een heerlijke oude dag kunt geven. Cavaliertjes blijven vaak als ze wat ouder zijn, nog steeds aktief en vinden het heerlijk om mee te gaan wandelen.

Een volwassen cavalier is al zindelijk en opgevoed, hij loopt al aan het lijntje mee, etc. Verder weet je bij een volwassen cavalier al wat meer over het karakter. Bij een pup is het karakter nog volop in ontwikkeling.
Houd er wel rekening mee, dat het soms enkele maanden kan duren, voordat een herplaatser helemaal “thuis” bij je is.

In het begin slapen ze vaak wat meer, maar dat zie je vanzelf veranderen. Dit geldt met name voor de wat oudere cavaliertjes. De jonge cavaliertjes lopen vaak meteen bij je rond, alsof ze niet anders gewend zijn.

 

Herplaatsers

Alle herplaatsers worden uitsluitend als huishond verkocht of herplaatst.
Fokkers hoeven dus niet te reageren, want er komt netjes een contract bij.

Update: 20-11-2022

Momenteel geen herplaatsers beschikbaar

Een andere mogelijkheid is een teefje of reutje onder fokkersvoorwaarden in huis te nemen. De hond wordt dan gratis geplaatst bij u.

Voor een reutje zou dit betekenen dat hij enkele keren per jaar 1 of 2 dagen terug naar mij gebracht moet worden als hij moet dekken. In principe zou hij ter dekking blijven zolang als ik dat wens.

Bij een teefje zou dit betekenen dat de hond gratis geplaatst wordt, maar afhankelijk van de leeftijd van het desbetreffende teefje nog 1 of meerdere nestjes zal gaan krijgen bij mij. Tijdens zo’n zoogperiode verblijft ze dan ca. 9 weken bij mij, waarna als alle pups opgehaald zijn, ze weer terug kan naar het gastgezin. Een jonger teefje krijgt vaak nog meerdere nestjes, een wat ouder teefje krijgt nog 1 of 2 nestjes en kan daarna met “pensioen” waarna de hond overgeschreven kan worden op uw naam.

<><><><><><><><><><><>

Ook zoek ik gastgezinnen om pups op te voeden vanaf 9 weken tot en met ongeveer 9 maanden, waarna ze weer terug komen bij mij en er evt. weer een nieuwe pup in huis komt. Alle kosten van voeding, inentingen etc. zijn voor mijn rekening.

Bij evt. interesse kunt u voor meer informatie mij bellen op 06-26487870 bgg graag inspreken of een berichtje sturen, zodat ik u terug kan bellen.