Hondenverblijf

Op de foto’s hieronder ziet u het verblijf van mijn volwassen honden.
Zoals u kunt zien hebben zij een hele grote hondenkamer met een heerlijk bed waarop ze graag liggen te slapen.

hondenbed IMG_3014

hondenbed IMG_3021

scheidingscheiding

hondenbed IMG_3027
scheiding

Zij kunnen door middel van een hondenluikje naar buiten zoveel en zo vaak als ze willen.

foto2foto3scheiding
In geval van slecht weer kunnen ze hun behoefte doen in de serre,
die door middel van een schuifdeur verbonden is met de zandbak.
scheidingfoto4foto5

scheiding

scheiding
Buiten kunnen ze vervolgens heerlijk spelen in de grote zandbak.
scheiding

foto6

foto7
scheiding
foto8

scheiding

foto9


scheiding

Mijn cavaliers hebben het buiten ontzettend naar hun zin,
bij goed weer, genieten zij samen van het heerlijke zonnetje.
Wat een hondenleven !!

scheidingscheidingAl mijn cavaliers zijn ontzettend gek op het hulpje in de kennel of op één van mijn stagiares.

foto10

Mijn cavaliertjes leven zo vrij mogelijk en worden niet opgesloten in benches of andere hokken. Tijdens het eten zitten zij even in een bench en ook ‘s-nachts slapen zij in de bench. Verder hebben zij een zee van ruimte.
Alleen de hondenkamer is al circa 80 m² groot. In de zomer is het daar heerlijk koel, bij extreme hitte vinden zij verkoeling d.m.v. een airco in de hondenslaapkamer en in de winter wordt deze kamer en ook de andere kamers op temperatuur gehouden door verscheidene radiatoren die daar hangen.

Tevens zijn er 2 aparte kamers voor de puppy’s. Er is één kamer voor de bevallingen. Op deze kamer verblijven de puppy’s totdat ze circa 5 weken oud zijn. Vanaf de leeftijd van 5 weken “verhuizen” de puppy’s naar de kamer ernaast, waar ik 3 mooie grote puppyrennen heb gemaakt. Deze zijn tevens verbonden met de serre door middel van kleine hondenluikjes. Hierdoor leren de puppy’s al snel dat zij buiten hun behoefte moeten doen. Op deze manier zijn ze al op jonge leeftijd bezig met de zindelijkheidstraining. Ook mogen ze zo nu en dan spelen met de volwassen honden en bij goed weer mogen de pups gaan spelen in de zandbak of in de tuin. Dit is altijd één groot feest.
Vanzelfsprekend mogen de puppy’s ook regelmatig in de woonkamer spelen, zodat ze naast de telefoon, stofzuiger en radio ook de rest van de huiselijkheden normaal vinden. Dit hoort allemaal bij een goede socialisatie.

foto11

Naast mooie en gezonde puppy’s doe ik ook erg mijn best om hele sociale puppy’s te fokken. De basis voor een sociale pup wordt gelegd bij de fokker. De socialisatie duurt tot een leeftijd van circa 16 weken. Dit is dus de belangrijkste fase in het leven van een hond. Hier wordt de basis gelegd voor de rest van een hondenbestaan. De puppy’s worden bij mij opgevoed tot zeer sociale en zelfverzekerde pups, die op de leeftijd van 8-9 weken de hele wereld aankunnen, althans dat denken ze! Aan u dus de taak om verder te gaan met de socialisatie, zodat zij als ze volwassen zijn ook werkelijk de hele wereld aankunnen.